Як безпечно купувати в інтернеті?

Перша і очевидна відповідь на дане питання – вибирати безпечні методи оплати, такі як, наприклад, оплата кур’єру при отриманні або накладений платіж, коли можна спочатку ознайомитися з товаром, переконатися в його якості і справності, і лише потім віддати гроші, отримавши товарний чек. Це актуально для тих, хто купує товари в межах рідного міста та в інтернет-магазинах своєї рідної країни. Якщо ж купити в місцевому інтернет-магазині товар неможливо, то іноді доводиться використовувати альтернативні методи оплати, такі як всілякі електронні гроші, платіжні картки і т.д. І тут необхідно дотримуватися ряду простих і дієвих правил, щоб не стати жертвою шахраїв.

Перш за все вибирайте перевірені сайти, ті, про які ви чули, або де здійснювали покупки ваші друзі чи колеги. Почитайте відгуки про магазин, подивіться, чи представлений інтернет-магазин в таких каталогах, як Яндекс.Маркет. Пошукайте сайт в чорних списках інтернет-магазинів. Пошукові системи, які піклуються про безпеку сайтів, що беруть участь в результатах пошукової видачі розробляють власні знаки якості для інтернет-магазинів, за якими можна визначити якість і сумлінність сайту. Однак, на жаль, поки подібні програми діють лише в США. Ви можете придбати будівельну техніку http://big-basket.net/catalog/business-i-industrial/stroitelstvo з eBay та Amazon на Україні. Доставка можлива прямо на вашу домашню адресу.

Обов’язково зверніть вашу увагу на ціну. Безкоштовний сир, як відомо, буває лише в мишоловці, а скупий платить двічі. Деякі продавці на торгових інтернет-площадках можуть приваблювати покупців заниженою ціною, але вам просто продадуть неякісний товар або поцуплять номер кредитної картки, ваші паролі або інші конфіденційні дані.

Будьте пильними та уважними! Вдалих Вам покупок в інтернеті!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *