Фінська сауна

Сауна – це традиційна фінська лазня, яка поширена по усьому світі. Для фінів сауна – це місце священне, де завжди панував спокій. “У сауні розсіюється гнів”, – стверджують фіни.

Фінська сауна чудовл діє на здоров’я та самопочуття людей: покращується кровообіг, робота серця, судин, легень, підвищується імунітет до хвороб. Сауна подарує повне розслаблення м’язів та спокій, надасть відчуття повноти та радості життя.

Загальновідомо, що після відвідин сауни помітно покращується загальний стан шкіри, після лазні шкіра стає гладкою та еластичною. Усе діло у тому, що завдяки дії пари, починають відкриватись пори, через які виводяться з організму шкідливі речовини. Постійне відвідування фінської сауни нормалізує обмін речовин, сприяє схудненню і запобігає виникненню целюліту. При будівництві сауни дуже важливо приділити увагу деревині, з якої буде будуватись сауна – http://saunashop.com.ua/category/drevesina-dlja-saun/.

У сауні температурний режим дещо вищий, ніж у російській лазні, але в той же час набагато менша вологість повітря. При температурі 90-100 º С вологість становить лише10-15%. Вважається, що в сауні ефективніше виводяться шкідливі речовини  з організму, а лазня сприятливо відзначається на стані дихальної системи. І лазня, і фінська сауна знімають стрес, а також сприяють покращенню емоційного стану.

Якщо ви збираєтеся в сауну вперше, лікар надасть Вам рекомендації з проведення банної процедури, оптимальному для Вас режимі сауни, тривалості перебування в парильні, температурі, способі охолодження (обливання холодною водою або купання в басейні, відпочинок в прохолодному приміщенні або душ), частотою відвідування сауни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *