iPhone 6s працює довше і швидше на процесорі від TSMC

chipgate

Нові смартфони від компанії Apple – iPhone 6s і iPhone 6s Plus отримали новий процесор Apple A9, виробництвом якого займаються дві компанії – Samsung і Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC). Чіп від другого виробника на 10% більший черезте, що при виготовленні застосовується 14-нанометровий техпроцес, тоді як Samsung вже перейшла на 12-нанометрове виробництво. Мається на увазі, що процесор від Samsung теоретично повинен би бути енергоефективнішим, але на практиці виявилося інакше. При тестуванні бенчмарком смартфон iPhone 6s з процесором Samsung розрядився на 50% набагато швидше, ніж аналогічний апарат з чіпом від TSMC: першому знадобилась одна година 44 хвилини, а другому – дві години і 34 хвилини. При відтворенні одного і того ж відрізка відео різниця виявилася менше – всього 1 відсоток на користь TSMC.

На жаль, дізнатися заздалегідь з яким саме процесором набувається новенький iPhone 6s або iPhone 6s Plus не вийде. Тільки купить Айфон 6 і встановивши додаток Lirum, можна дізнатися що ж криється всередині апарату. Додаток нещодавно таємничо раптово зник з App Store, але як тільки він повернунеться – ось кроки, які ви можете використовувати, щоб визначити, який чіп у вашому телефоні. Якщо ви завантажили додаток раніше, звісно ви можете запустити Lirum прямо зараз.

Є інформація, що свіжі iPhone з індексами N71AP і N66AP отримали процесори від Samsung, а N71MAP і N66MAP – від Taiwan Semiconductor Manufacturing Company. Якщо використовуєте операційну систему Mac OS, ви можете перевірити свій пристрій, використовуючи додаток iMazing, який пропонує потужну альтернативу до функцій синхронізації Itunes.

Ще один спосіб перевірити свій чіп – за допомогою непідписаної програми, розробленої Hiraku Jira – CPU Identifier. Це дуже проста у використанні прогама, але ви дієте на свій страх і ризик, запускаючи її.

Ще один дуже схожий тест також показав велику ненажерливість чіпа від компанії Samsung. А при проведенні тестування GeekBench виявилося, що смартфон iPhone 6s на процесорі від TSMC продуктивніший, ніж на чіпі від Samsung.

One thought on “iPhone 6s працює довше і швидше на процесорі від TSMC

  1. Сергей сказав:

    Уже появились новые iPhone 7 … и там все намного круче 🙂

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *