Кухні майбутнього

Компанії-виробники побутової техніки люблять «заглядати» у майбутнє. Футуристичні концепти завжди привертають увагу споживачів і преси, а значить, справу свою роблять. Проблема в іншому: зазвичай через пару десятків років вони виглядають смішно. Проте на виставці CES 2013 компанія Whirpool показала, як її дизайнери бачать кухню 2020 року – http://u-style.com.ua/dizajn-kuhni/. І щоб зрозуміти, наскільки дивно цей концепт буде виглядати, ми ще подивимося на те, як в Disney представляли кухню майбутнього близько півстоліття тому.

Перше щось називається Fireplace – «камін». Сенс цієї установки в тому, що ще первісні люди збиралися разом є біля вогню. Тепло і їжа дозволяють нам зблизитися. Fireplace обладнаний центральної нагрівальної поверхнею з висувними нагрівальними елементами, які повторюють форму поставленої на неї посуду. По краях ж, навпаки, розташована охолоджуюча поверхню, щоб прохолодні напої гостей не нагрівалися. Нагорі – лампа і витяжка.

Другий концепт – це холодильник. Сам по собі він не мінявся вже довгий час – морозильна камера і основний відсік. Звичайно, можливі варіації, але в Whirpool пропонують щось зовсім інше: модульний холодильник. Сенс цієї ідеї полягає в тому, що для кожного виду продуктів потрібен свій температурний режи. Так навіщо робити одну велику камеру для всього, коли логічніше розділити її на спеціалізовані блоки?

Що ж, як у світлі всього цього не згадати атракціон «Діснея» «Будинок майбутнього». Він був відкритий в 1957 році і користувався величезною популярністю. Зрозуміло, основне місце в ньому відводилося кухні, і чого там тільки не було! Ультразвукова посудомийка! Виключно пластиковий посуд! І підлогу, до речі, теж з пластику. Втім, кухні з клімат-контролем і микроволновками цілком собі міцно влаштувалися в сучасних будинках. Але «Будинок майбутнього» показував зовсім не XXI вік, а передбачуваний будинок 1986 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *