Психологія – допомога в пізнанні самого себе

Існує безліч психологічних напрямів (наприклад, психоаналіз, NLP, гештальт-терапія, процесуальна тераях, голографічна терапія, РПТ та ін), які пропонують людям концепції структури особистості, пояснюють пристрій психологічної реальності та практичні інструменти для самопізнання, зцілення від травм, розвитку та покращення життя.

Кожен напрямок- це «двері», що відкривають дорогу до пізнання себе за рахунок роботи з певною реальністю: емоціями, тілесними відчуттями, ментальними установками, візальнимі образами, інстинктами та ін У кожному напрямку пропонуються свої інструменти і технології для вирішення проблем, гармонізації свого стану і здобуття щастя. Саме спеціальні знання і техніки є тими інструментами, які використовують психологи в ході кнсультацій і які забезпечують досягнення результату.

Людині без спеціальної освіти і досвіду досить складно розібратись в особливостях психологічного методу, його можливості, специфіку роботи переваги і обмеженнях. При цьому ефективність роботи психолога залежить від його професійної грамотності, досвіду і використовуваних методів, технік. Тому при виборі психолога, тренінгів або літератури для сморазвітія важливо розібратися в руслі якого психологічного напрямку здійснюється робота, в чому його специфіка. Пропоную розглянути важливі моменти, які допоможуть Вам розібратися при виборі методу.

Як правило, всі психологічні напрямки пропонують своє бачення причин різноманітних проблем, що виникають у житті людини, і свої методи для їх рішення. Наприклад, проблеми з грошима можуть мати різні прояви: неможливість їх заробити, низький рівень приходу, грошові борги, грошові втрати і збитки, не повернення боргів, затримки виплат та ін

Будь-яка проблема (наприклад, з грошима, зі здоров’ям або з вагітністю) може бути викликана різноманітними причинами:

1) ментальними блоками: ідеалізацією і підвищеною значимістю, негативними або обмежують установками, які створюють бар’єри і приваблюють відповідне ім.

2) страхами: страхом провалу, страхом успіху, страхом смерті та ін

3) емоційними станами або емоціям (гнів, злість, агресія, ненависть, ревнощі, аппатия та ін), які призводять до викидів енергії, конфліктів, неадекватним або руйнівним діям або знижують ефективність.

4) спосіб себе, прийняттям себе і особливостями самооцінки;

5) сімейними моделями або родовими програмами. Наприклад, в сім’ях, які пройшли через розкуркулення або репресії, часто спостерігаються програми блокуючі достаток або установки “не висовуватися”, “не виділятися”, які блокують досягнення успіху. Або за родом може передаватися “нещаслива доля”, коли жінки не можуть створити щасливу сім’ю або виникають проблеми з вагітністю і пологами.

6) кармічні програмами, які пов’язані з обставинами минулих втілень. При цьому вони проявляються не залежно від того чи вірить в карму чоловік.

Для ефективного вирішення проблеми дуже важливо встановити її причини: точність встановлено причини допоможе підібрати найбільш адекатние інструменти для її вирішення. Наприклад, у людини можуть бути проблеми з грошима і спостерігаються обмежують установки (чесно багато не заробити, гроші приходять важко), страху грошей (як тільки з’являється можливість заробити гроші, пов’язана з ризиком, людина відмовляється від заробітку) і занижена самооцінка і невіра в свої сили.

Зверніться і центр психологічної допомоги http://lsk.kiev.ua/, тут вам допоможуть фахівці.

Так, обмежують установки могли сформуватися в ході життя людини, під впливом досвіду сім’ї, сформованого батьками відношення до грошей і супроводжуватися низькою самооцінкою. У цьому випадку людині допоможе робота з виявленням і зміною обмежуючих установок, допоможуть афірмації. І буде потрібно розвиток впевненості в собі. Причини проблем з грошима і обмежують установки могли сформуватися в роду і передатися генетично. І тоді афірмації не дадуть особливих змін, оскільки потрібно змінювати родові програми. Третій варіант кармічний – це коли душа людини пережила негативний досвід в минулих втіленнях (наприклад, розорення через ризик або смерть внаслідок грошей) і в момент смерті прийняла для себе певне рішення (наприклад, не йти за грошей на ризик або що гроші – це не головне). У цьому випадку для вирішення проблеми потрібно працювати з кармічні програмами. А щоб з ними працювати потрібно володіти спеціальними інструментаміі, знаннями і технологіями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *