У китайському аеропорту за порядком стежить робот з електрошокером

У китайському міжнародному аеропорті Баоань, розташованому в місті Шеньчжені, на роботу прийнято робот-поліцейський AnBot. У його функції входить патрулювання території і робота з відвідувачами з інформування про рейсах. Для захисту та приборкання порушників порядку або підозрілих осіб місцевого Робокоп, озброєний електрошокером.

anbot-002

AnBot є дітищем Університету національної оборони Народно-визвольної армії Китаю і вперше був продемонстрований в квітні цього року. Незважаючи на свій безглуздий яйцеподібний вигляд, робот досить розумний, а тому його зовнішній вигляд не повинен вводити оточуючих в оману, що перед ними бляшанка з обмеженим функціоналом. AnBot визначає загрозу за допомогою китайського суперкомп’ютера «Тяньхе-2», в якому передбачено хмарний сервіс, який аналізує інформацію, що надходить від роботів інформацію. Таке рішення дозволяє обробляти величезну кількість даних за короткий час, що було б складно зробити, будь “мозковий центр” розміщений в самому AnBot. Зауважимо, що «Тяньхе-2» (Чумацький Шлях-2) протягом трьох років, починаючи з 2013 року, був визнаний найпотужнішою обчислювальною машиною в світі і тільки в цьому році з п’єдесталу його витіснив інший китайський суперкомп’ютер «Sunway TaihuLight».

anbot-001

Закажите продвижение сайтов днепропетровск для увеличения количества посетителей и получения эффективности от работы вашего сайта.

AnBot має півтораметровий зріст, вага 78 кілограмів, чотири камери високої роздільної здатності для розпізнавання людей і обстановки, а також сенсорний дисплей, за допомогою якого громадяни можуть викликати представника органів правопорядку, натиснувши візуальну кнопку SOS. Електрошокер активується тільки при необхідності і тільки оператором в ручному режимі управління (інформація про підозрілі пасажирів передається в службу безпеки аеропорту). Робот здатний розвивати швидкість до 18 км / год, але в режимі патрулювання його пересування не перевищує 1 км / год. Акумулятора вистачає на 8-годинний робочий день. Поки робот-охоронець функціонує тільки в аеропорту, але в майбутньому область його застосування розшириться. У скільки обійдеться один година оренди AnBot не повідомляється.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *