Весільні обручки

З давніх часів люди в день весілля обмінювалися перстнями на знак любові і вірності. Точно не відомо, звідки саме пішов цей звичай, але вже в Стародавньому Єгипті одружені люди носили перстень на середньому пальці. Люди вірили, що цей палець пов’язаний безпосередньо з серцем, а це означало, що поки вони носили перстні, була жива любов, а коли знімали і втрачали його, то йшла і любов.
У різні часи і в різних країнах обручки виготовляли з різних металів: заліза, золота, срібла, різних сплавів. Сучасний весільний звичай передбачає, що обручки повинні бути із золота або платини. Традиційний дизайн кілець – гладка смужка з округленими краями шириною 3-12 міліметрів. Але це не означає, що всі обручки однакові, адже і золото буває не тільки жовтим. Різні метали та сплави (срібло, паладій, нікель, цинк, мідь), що додаються в чисте золото, надають йому білий, рожевий, червоний і зелений відтінки. Залежно від цього на перстні ставиться проба. У Російській Федерації для золота встановлені наступні проби: 375, 500, 583, 585, 750 і 958. Чим вища проба, тим більше в сплаві відсоток чистого золота. Золото найвищої проби дуже нетривке, тому його рідко використовують для виготовлення ювелірних виробів, зокрема, обручок. Обручки з платини в кілька разів дорожче золотих, але якщо у нареченого або нареченої є алергія на метали, то доведеться купити платинові обручки.

Покупайте золотые кольца на любой вкус в интернет-магазине Diamond Gallery

Сучасна традиція допускає, щоб обручки були різної форми: гладкі, рифлені, прикрашені одним або кількома каменями. Найчастіше обручки прикрашають діамантами різного розміру і форми огранювання, але ніщо не перешкодить вам в якості обручального вибрати перстень з смарагдом, рубіном, сапфіром, натуральним перлами, гранатом, гірським кришталем або іншим каменем за вашим бажанням. Кільце може бути зроблено з декількох металів, з внутрішньої сторони на ньому можна вигравіювати дату весілля, обіцянка любові і вірності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *