Як приховати дроти в квартирі

Сучасне житло неможливо уявити без величезної кількості техніки. Телевізор (часто і не один), пральна машина, кондиціонер, комп’ютер, принтер, супутниковий ресивер, DVD-програвач і ще безліч найрізноманітніших пристроїв, дроти від яких нерідко тягнуться з кімнати в кімнату і стають перешкодою для нормального пересування мешканців. А якщо в будинку є, скажімо, кіт або собака, які не проти перевірити ці предмети на зубок, то пошкодження проводів може стати фактично неминучим. Плюс безліч проводів в кімнатах – це виглядає негарно і псує інтер’єр.

Як укрити дроти, зберігши функціональність пристроїв і не порушивши естетичної картини приміщення?
Дроти, які тягнуться вздвож стіни можна помістити в спеціальні короби, наприклад, такі як оці – http://www.enext.ua/catalog/korob-plastikovyy/. Короби від електротехнічної компанії E-Next  привабливо виглядають, мають різні колір і форму, і розмір. Коли дроти складені в короб, його ніша закривається декоративною пластикової планкою, надійно приховуючи зайві деталі техніки від очей людей і тварин.

В ході ремонту дроти можна ховати і в стінах. З цією метою за допомогою болгарки треба прорізати дві канавки, потім слідує вибити перфоратором середню частину між ними. А в утворену штробу укладається кабель, який замазується фіксуючим розчином. Аналогічним способом в стінах можна проробити поглиблення для двох розеток.

Звичайно, дроти можна заховати і в підлогу або плінтус. Зазвичай це робиться в ході вирівнювання поверхні підлоги за допомогою стяжки. Провід поміщається в спеціальний рукав, укладається на підлогу і заливається розчином. Коли розчин затвердіє, провід буде надійно схований під його шаром. Якщо стяжка не вимагається, проводи поміщаються в штробу.

Останнім часом з появою натяжних і підвісних стель, проводи стали ховати в короб з гіпсокартону, який кріпиться під стелею. У цей короб укладаються всі дроти після з’єднання їх в джгут. З’єднуються дроти пластиковими стяжками або ізоляційною стрічкою. У тому випадку, якщо проводів небагато, вони поміщаються в пластиковий рукав, а потім прикріплюються до стелі.

Якщо ж жоден з описаних способів не підходить, можна використовувати різного роду декоративні елементи для їх прикраси. Тим більше, на ринку чимало цікавих пропозицій декоративних коробів і декоративного кріплення. Це не тільки замаскує дроти, але додасть кімнаті родзинку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *