Якими будуть 5G мережі?

Виконуючий обов’язки генерального директора та заступник голови компанії Huawei Technologies Кен Ху з повною відповідальністю закликає зацікавлені сторони об’єднатися в розробці 5G. Можливо хтось засумніватися в корисності обговорення 5G в той час, коли тільки почалося 4G-розгортання і тільки 8% мобільних пристроїв у світі підтримують даний вид з’єднання, а 60% гаджетів і раніше працюють через 2G. Але потрібно розуміти, що сучасне суспільство невблаганно рухається в напрямку впровадження в життя таких понять як: “Інтернет речей”, промисловий інтернет, нові технологи та перепрофілювання виробництва тощо. Ця трансформація створить величезні проблеми для мобільних комунікаційних технологій.

Нова ера, коли практично кожен пристрій буде підключено до загальної глобальної мережі і кількість одночасних підключень сягатиме 100 мільярдів (це може бути все що завгодно: зубні щітки, розумна одяг, фітнес-браслети, кондиціонери, охоронні домашні або промислові системи, пристрої для домашніх тварин, автотранспорт, мобільні пристрої, ПК, промисловий транспорт, безпілотники, науково-дослідні програми, зонди та ін.), поточний стандарт 4G буде не в силах впоратися з навантаженням, тому що навантаження на мережу збільшиться в десятки разів, а то і більше. Придбайте якісні ножі та мультитули в інтернет-магазині 070 – http://070.com.ua/category/knife/, тут є широкий вибір від звичайних ножів до ножів-кредитних карт та ножів-ремнів з пряжкою.

Крім того, час відгуку сучасних мереж становить близько 50 мс. Однак, для водіння безпілотних автомобілів або інших автоматизованих транспортних додатків, така затримка неприйнятна і буде згубна, оскільки апарат не зможе швидко прийняти рішення, аналізуючи виникла навколо дорожню ситуацію. Безпечне час відгуку має бути не більше 1 мс.

Пан Кен Ху прогнозує, що крім числа сполук, яке зросте до 100 мільярдів пристроїв, швидкість інтернету досягне 10 Гбіт / с. Той обсяг даних, які можна отримати з 4G за 2-3 хвилини, з використанням 5G можна передавати за кілька секунд. Це зробить реальністю можливість голографічних з’єднань між користувачами, а також дасть поштовх для безлічі інших розробок.

Для успішної реалізації цих вимог всім зацікавленим галузям необхідно об’єднатися і вести між собою діалог про створення єдиного стандарту. Уряди різних країн разом з організаціями стандартизації також повинні взяти участь в цьому проекті. На думку Кена Ху, занадто велика кількість стандартів означає відсутність стандарту як такого. Якщо проектувальникам пристроїв не доведеться тримати в голові різні стандарти зв’язку, це може стати великою підмогою для нових ідей і дати більш продуктивний поштовх у бік розвитку технологій та інновацій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *