Зарядити гаджет за 1 хвилину скоро стане реальністю?

Вчені зі Стенфордського університету розробили алюміній-іонні акумулятори, здатні повністю відновити заряд приблизно за хвилину. Також до переваг батареї відносять нижчу ціну порівняно з літій-іонними батареями і підвищену безпеку: при деформації і перегрів вони не спалахнуть, заподіявши опіки користувачеві.

Відзначається, що розробки в галузі створення алюміній-іонних батарей ведуться давно, проте залишалося відкритим питання застосовуваних матеріалів для анодів і катодів, які повинні зберігати свою ефективність протягом тривалого часу.

«Випадково ми з’ясували, що відповідь лежить у застосуванні графіту. Наша батарея витримує 7,5 тис. Циклів перезарядки без зниження ефективності. Це набагато більше 100 циклів, які витримують інші прототипи і значно вище показників сучасних літій-іонних батарей », – розповів представник групи інженерів.

І все ж вченим ще належить вирішити ряд питань: зокрема, необхідно збільшити напругу з 2 вольт до 3,6, а також збільшити щільність, яка складає 40 ват на кілограм проти 100-260 ват для літій-іонних акумуляторів. Втім, інженери впевнені, що зможуть подолати існуючі обмеження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *