Програмування – з чого почати?

Програмування – виключно перспективна і при цьому дуже цікава область, приваблива обширними перспективами, творчими завданнями і високими заробітками. При цьому освоїти основи програмування цілком доступно кожному, у кого знайдеться належна частка наполегливості та бажання. Зрозуміло, перше питання, яке виникає у початківця, що прагне освоїти програмування з чого почати?
Зрозуміло, простого і відповідного для всіх випадків відповіді на це питання не існує, проте можна вказати деякі підходи, які допоможуть кожному знайти свою власну відповідь.
У першу чергу, слід визначитися зі сферою програмування, яка вас найбільше приваблює. Це може бути створення додатків для персональних комп’ютерів, веб-програмування, програмування для мобільних пристроїв і т. п. Можна вибрати ту сферу, яка більше подобається, або ж ту, яка є найбільш перспективною для подальшого працевлаштування. Зокрема, такі сфери як веб-програмування та розробка програмного забезпечення для мобільних пристроїв в даний час розвиваються виключно швидкими темпами, вимагаючи все більшої кількості грамотних фахівців-розробників.
Потім необхідно визначитися з інструментами, які необхідні для розробки в обраній галузі. Наприклад, якщо вас цікавить веб програмування з чого почати ясно – це, очевидно, php або java, можливо – flash-технології. Жоден серйозний інтернет-проект зараз не може обійтися без перерахованих технологій, тому їх знання обов’язково для будь-якого веб-програміста.
Наступне питання, незмінно виникає у кожного вивчає програмування з чого почати вивчення обраних інструментів. Як правило, спроби освоїти їх самостійно, використовуючи набуті підручники чи знайдені в інтернеті ресурси, швидко закінчуються невдачею. Освоїти будь-яку незнайому область діяльності без досвідченого викладача досить складно, а програмування це особливо стосується. Тому, починаючи освоювати програмування з чого почати краще зовсім не замислюватися, а відразу знайти курси програмування під керівництвом досвідченого викладача. Вкрай бажано, щоб викладач не був чистим теоретиком, яких часто можна зустріти у багатьох ВНЗ, а мав відношення до практичної розробки будь-яких програмних проектів та компонентів.

One thought on “Програмування – з чого почати?

  1. funivan сказав:

    Почати потрібно з того що ви хочете отримати від програмування 😉

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *