Жіночий халат як обов’язковий атрибут домашнього гардеробу жінки.

Більшість людей, які шукають халати в інтернеті не розуміє, чим відрізняються халати, а також, якого фасону і стилю купити жіночий халат. Вони дивляться на картинки пропонованих товарів і тільки за зовнішніми характеристиками роблять свій вибір. А в результаті можуть отримати річ, яка зовсім не відповідає їх початковим вимогам. Саме з цієї причини інтернет магазин одягу Пані Яновська вирішив розкрити тему класифікації жіночих халатів, і для чого кожен їхній вид призначений.

Для початку варто вам розповісти, що “тип полотна” і “матеріал” з яких пошитий халат мають різне значення. Так безліч магазинів мають в пошукових системах своїх сайтів саме такий поділ, і ви, як покупець, повинні розуміти, що це означає.

Отже, тип полотна (тканини) – це метод отримання тканини і будова його волокон, його властивості та зовнішні дані. Але тут немає ні слова про матеріал, який було використано при створенні халату. Виходячи з цього, ми говоримо, що однакова тканина може бути виготовлена з різних видів матеріалів. Наприклад, можна взяти звичайний банний халат і щоденну футболку. У них тканина однотипна, але за зовнішніми даними і на дотик ці дві речі мають відмінності. Хоча, для однієї й другої було взято одну тканину – натуральну бавовна.

Говорячи про матеріал, то це сировина, яку було вибрано для процесу отримання тканини. Матеріал має класифікацію трьох видів: повністю натуральний (те, що ми отримуємо від природи без додавання вкраплень), штучний (неприродного походження, але для їх виробництва беруться за основу рослини, які ростуть на планеті, тобто робиться витяжка і переробка), синтетичний (для їх виробництва повністю беруть штучні і ненатуральні матеріали).

Ще, коли ми говоримо про класифікацію жіночих халатів, варто відзначити, що потрібно звертати увагу на щільність полотна, а від цього залежить його гігроскопічність і здатність пропускати повітря, утримувати теплоту тіла. Тільки тип тканини впливає на поділ речей по різних групах, що мають захисних властивостей властивостям і головному призначенню.

За типом тканини ми можемо накреслити головні підгрупи халатів.

Махрові – шиються з тканини, яка має довгий ворс, яка має діапазон від 3 мм до 3 см. Саме такі вироби і призводять до того, що покупець може помилятися з приводу їхніх властивостей. Адже, махра виготовляється як з натуральної бавовни, так і з синтетичних поліестеру або еластану. Тому, перш ніж зробити покупку даного виду халатів, варто уточнювати у виробника їхній матеріал.

Халати велюрові. Це тканина, структура якої оксамитова. Як правило, тільки передня частина халата має таку поверхню, що надає красивого виду виробу. А сторона до тіла може бути бавовняної або махрової для більшого рівня затишку. Позитивним моментом є те, що велюр виробляють з натурального матеріалу.

Атласні халати. Ця тканина дуже гладка і схожа на шовк, тобто слизька. Такі речі шиються з натуральних або синтетичних матеріалів, другі набагато дешевші за ціною. Бувають варіанти, де зовнішня сторона виконана з атласу, а ось внутрішня з махорки або тієї ж бавовни.

Трикотажний виріб. В ході отримання трикотажної тканини виходять властиві йому з’єднання ниток у вигляді петельки. Тому, матеріал досить тонкий, за структурою еластичний. Халати з такої тканини призначені для носіння в літній час, тобто, коли немає необхідності нагрівати тіло. Це полегшені моделі халатів.

Вафельне полотно для халатів. Цю тканину відносять до бавовняної, яка характеризується особливим малюнком, що зовні схожа на звичайні вафлі. Від цього і походить назва. Часто ми можемо зустріти такі халати в басейнах, готелях, косметичних кабінетах. Але для домашнього використання це також відмінний варіант, хоча й не особливо поширений.

За призначенням халати мають поділ на дві основні групи.

Перша – це банні халати. Їм властиво поглинати велику кількість вологи, а також добре пропускати повітря, дозволяючи тілу дихати. Вони шиються виключно з натуральних тканин, в рідкісних випадках з синтетичних матеріалів (наприклад, з бамбука). Тільки натуральні тканини можуть виконувати всі покладені функції, головна з яких – вбирати вологу в себе, тим самим стрімко висушуючи тіло. Тим більше, що часто такі халати набувають для носіння після водних процедур. А це: баня, сауна, ванна, коли тіло сильно нагрівається і йому потрібно поступово охолонути і віддати зайву вологу. Кращим варіантом буде халат, в якому тильна сторона махрова.
Друга – халати для повсякденного (домашнього) використання. Жіночі халати купити для свого гардеробу прагне кожна жінка, адже це додає комфорт і затишок в домашній обстановці. Вони можуть бути пошиті, як літній варіант з легких тканин, так і бути утепленими для холодних днів. Виробники допускають виготовлення даних речей з повністю синтетичних тканин, адже тут головне – практичність.

Якщо ви ще не вирішили де купити жіночий халат, то в інтернет-магазині Пані Яновська – https://paniyanovska.ua/uk/women/halati/ завжди в наявності гарні і комфортні жіночі халати – моделі мають виконання з гудзиками і на замку, довжину до коліна і нижче. Приємно відзначити чудовий крій халатів, завдяки чому не висять рукава і плече сидить на місці. Ви маєте екслюзивну можливість придбати жіночі халати на будь-який смак з можливістю доставки по Україні, а також в країни СНД, обравши найбільш відповідний вам варіант. Гуртовим покупцям пропонуються чималі знижки і спеціальні умови.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *