Cloudflare шифрує дані лавовими лампами

Cloudflare – американська фірма, яка надає доменні імена 10% сайтів всього інтернету на планеті. Саме тут створили популярний сервіс, що захищає сайти від DDoS-атак. У компанії шифрують всі, хто проходить через сервера даних, використовуючи лавові лампи.

В даний час Cloudflare може похвалитися репутацією одного з провідних сервісів планети, безпечно шифрувального дані. Компанія допомагає приховати від неавторизованих користувачів будь-яку інформацію. За допомогою такого шифрування можна дотримати повну конфіденційність переправлялися даних.

Працює все на основі складних алгоритмів – так званих ключів. Фірма Cloudflare потребує мільярди таких алгоритмів. Причому, щоб їх не зламали, кожному з них слід бути неповторним, унікальним у своєму роді. Але ж створити так багато єдиних і неповторних наборів символів просто нереально. Вихід, який знайшли в Cloudflare, унікальний. Вони просто взяли сотню лавових ламп! Варто зазначити, що мова йде про просте декоративному світильнику. По суті, це колба зі скла, яка наповнена не зовсім прозорим парафіном і абсолютно прозорим маслом. У нижній її частині – лампочка розжарювання. Саме вона прогріває все, що міститься в колбі, через що спостерігається рух парафінових бульбашок, що нагадують лаву. Якщо ви шукаєте, де придбати світлодіодні стрічки, ви знайдете широкий вибір в магазині LedShop – https://ledshop.com.ua/svetod-lenty-prof/. LED-стрічки використовуються для підсвічування зон, стелі, елементів інтер’єру і для зовнішнього  оформлення. В останньому випадку вам буде потрібна вологозахисна світлодіодна з ступенем захисту від зовнішніх впливів(IP).

Спробуйте уявити, скільки різноманітних комбінацій зможе зробити сотня подібних лампочок! Саме їх встановили в штаб квартирі Cloudflare в Сан-Франциско на спеціальному стелажі. Навпаки них поставили відеокамеру, яка фіксує в потрібний момент все, що відбувається навпаки об’єктива. Зображення кожної лампи і стіни за нею унікально, оскільки воно залежить від освітлення, часу доби, розташування і форми парафіну всередині світильника і так далі. Зняті картинки перетворюються генераторами випадкових чисел в шифрувальний алгоритм. Завдяки цьому і виключаються повтори.

Цікаво, що настільки дивні методики генерації ключів використовуються компанією не вперше. Скажімо, в сінгапурському офісі Cloudflare замість лавових ламп застосовують частинку урану, яку поміщена під колбу зі скла. Ключі генеруються з застосуванням лічильника Гейгера. Він вимірює кількість ізотопів, що звільняються при розпаді. У Лондоні ж в аналогічних цілях застосовують хаотичний маятник. Він складається з трійки деталей, що рухаються абсолютно непередбачувано.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *