Компанія Google запустила сервіс зберігання даних

24 квітня компанія Google запустила сервіс для зберігання даних Google Drive (Диск Google). Користувачі відтепер можуть зберігати на диску свої файли, відеоролики, фотографії та документи. Доступ до файлів можна отримати з комп’ютера і з мобільного пристрою. 5 гігабайт простору на Google Drive надається безкоштовно (сюди не входять документи з Google Docs). 25 гігабайт коштують 2,49 долари, 100 гігабайт – 4,99 долари, а терабайт – 49,99 долари на місяць. Документами, що зберігаються в Google Drive, можна “поділитися” з іншими користувачами. Вони зможуть редагувати файли і залишати до них коментарі, працювати з документом можуть декілька користувачів одночасно.

Відшукати серед своїх файлів документ з потрібним вмістом користувач зможе за допомогою функції “Пошук”, при цьому Google Drive буде розпізнавати текст на відсканованих документах й аналізувати фотографії. Наприклад, якщо користувач завантажив фото Гранд-Каньйону, а потім ввів в рядок пошуку “Гранд-Каньйон”, система знайде потрібний знімок. Однак Google визнає, що технологія розпізнавання може працювати небездоганно.

Для роботи з Google Drive вже випущені клієнти для Windows і Mac OS та додаток для Android (якщо на пристрої встановлено додаток Google Docs, він замінюється на Диск). Програму для iOS компанія Google обіцяє представити пізніше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *