Вибір покриття на підлогу

В процесі ремонту одним з найважливіших питань, що виникають перед нами, є вибір підлогового покриття. Сьогодні вибір великий – від лінолеуму та плитки, до натурального каменю, скла і металу. Без сумнівів, найбільш популярним покриттям залишається дерево. Визначившись з цим, ми приймаємо рішення, що нам більше до душі: паркет або ламінат Грюнвальд? Що з них краще, покриття з натурального матеріалу або його сучасна імітація? Кожне з них має як ряд індивідуальних достоїнств, так і недоліків.
Синонімом якості, на думку фахівців у сфері деревної обробки, є паркет. Ламінат Грюнвальд краще підходить в офісні приміщення, в будинках і квартирах його укладають виключно через лінь, щоб не піклуватися про покриття, або в разі нестачі коштів. Паркет, як правило, дорожче ламінату, тому не кожен може собі його дозволити.
Тим не менш, на ринку є і відносно недорогий паркет, але у випадку вибору стелити дрова не радять.
Природність, екологічність і теплота – це основні характеристики дерева. Сучасні технології виготовлення, різноманітні способи укладання, різні породи деревини можуть значно розширити художні можливості дерева. На вибір покупця – паркетна дошка і грунтовний паркет. Безсумнівно, найбільш теплим і затишним може бути тільки дерев’яна підлога. У випадку покриття лаком, він може стати візуально більш холодним і природна теплота зникне.
Краса дерева не сховається, якщо використовувати віск і масло. При цьому фактура залишиться більш природною, а тактильні відчуття набагато приємніше. Всі витрати окупляться відчуттям натурального дерева під ногами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *