Бездротові мережі

Ще десять років тому мало хто міг уявити собі, наскільки мобільні пристрої змінять наше повсякденне життя, роботу та спілкування. Але вже сьогодні у світі Інтернетом користуються 2 мільярди людей, причому половина з них – за допомогою мобільних пристроїв. Технологія бездротової передачі даних Wi-Fi заклала фундамент для цієї мобільної революції. У відповідь мобільні пристрої роблять технологію Wi-Fi повсюдною.

Не бажаючи відставати від прогресу, будь-яка сучасна організація усвідомлює необхідність корпоративного Wi-Fi. Компанії, що впровадили бездротові мережі WLAN, забезпечують всебічну безпеку мережевої інфраструктури, набувають додаткові конкурентні переваги і надають своїм користувачам новий рівень свободи і гнучкості. Такі мережі WLAN дозволяють удосконалити бізнес-операції і забезпечити доступ в реальному часі до критично важливих для бізнесу додатків і мережевих ресурсів.

Враховуючи, що в компаніях використовується все більше число особистих планшетів і смартфонів, які підтримують технологію Wi-Fi, безпека периметра мережі постійно компрометується: до групи ризику потрапляють навіть ті компанії, в яких WLAN-мереж офіційно немає – адже вони є у їхніх сусідів по офісах .

Тому, навіть при повній захищеності інфраструктури з боку LAN, корпоративним користувачам загрожує витік даних (як навмисна, так і ненавмисна), зараження вірусами і шкідливим кодом, проникнення в мережу зловмисників, атаки на важливі ресурси. Наслідки – недоцільне використання робочого часу, переривання бізнес-процесів, шкоди репутації компанії. Качественное создание беспроводной сети для вашего офиса возможно в кратчайшие сроки.

Слідчо, висновок: без правильно впровадженого корпоративного Wi-Fi ресурси компанії і її мережева інфраструктура постійно перебуває під загрозою злому і проникнення.

До числа функцій безпеки бездротових мереж відносяться:

Контрольований доступ до мережі WLAN з використанням політик аутентифікації і шифрування, а також мобільних віртуальних приватних мереж VPN.

Система попередження вторгнень WLAN IPS, яка дозволяє виявляти і блокувати шахрайські точки доступу, неассоціірованние клієнтські пристрої та однорангові (ad-hoc) мережі, а також використовувати настроюються сигнатури радіочастотних атак для захисту від загроз загального характеру, яким піддаються бездротові мережі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *