Остання версія iOS розпізнає неоригінальні дисплеї в iPhone

Розробники оновили версію iOS до 11.0.3, додавши в неї функцію виявлення неоригінальних екранів, нерідко встановлюються в смартфони при зверненні в несертифіковані Apple ремонтні майстерні. Власники iPhone 6S вже повідомляли, що після того, як відремонтували смартфон, сенсорний ввід перестав працювати, оскільки на дотики екран не реагував. Як з’ясувалося, в процесі ремонту клієнтам встановлювали контрафактні екрани, найчастіше спочатку відрізнити від оригінальних. Представники Apple рекомендують ремонтувати пристрої лише в сертифікованих закладах. Тільки так можна уникнути установки підроблених елементів, а також минути ремонту низької якості.

У році, що пішов чимало iPhone вийшло з ладу з появою в iOS «помилки 53». Вона виникала тільки на пристроях, що отримали нові дисплеї не в майстернях Apple. Це призвело до масового обурення користувачів з позовними заявами до суду, через що виробник здався і скасував примусове блокування таких iPhone.

За словами розробників, нова функція призначена для попередження користувача про ремонт низької якості і коригування некоректної роботи неоригінальних екранів.

Частина експертів вважає, що дане оновлення – черговий виток у холодній війні між незалежними організаціями по ремонту і Apple. Компанія реалізує офіційні запчастини лише авторизованим майстерням, що оплачують ліцензію і пропонує строго певний набір послуг. Тому прийнято вважати, що інші сервіси набувають матеріали і запчастини в Китаї. А це – дуже погано для продукції Apple в цілому, остільки завдає шкоди репутації та іміджу компанії, що випускає тільки висококласну техніку. Правда, справедливості заради зауважимо, що користувачі звертаються в інші майстерні переважно через немислимою дорожнечі послуг в сертифікованих сервісах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *