Розсувні вікна

Своєю появою на ринку, розсувні вікна відкрили нову еру в розвитку віконних і дверних конструкцій. Всі розсувні конструкції умовно поділяються на два види.
До першого виду відносяться розсувні вікна та двері, що рухаються по незалежним рейках. За принципом роботи вікна розсувного типу схожі на шафу-купе: в рамі рухливими є всі стулки. Якщо потрібна конструкція з глухими стулками, то в цьому випадку, доцільно застосовувати стандартну віконну конфігурацію, що складається зі звичайної металопластикової системи з перехідним профілем.
В даний час, на будівельному ринку особливою популярністю користуються розсувні металопластикові та алюмінієві вікна http://razdvignye-systemy.okna-rolet.com.ua/ . Рама, виконана з металопластику, може мати класичну конфігурацію, тобто вона зварена по кутах, а може бути і збірної, тобто при її складанні використовуються кутові перехідники та спеціальні ключі, що мають кілька граней.
Але попит на розсувні вікна змусила виробників застосовувати вже не поворотний механізм, а розсувний.
При виробництві стандартних металевих профілів застосовується фурнітура, завдяки якій, стулка вікна не повертається, як раніше, а висувається і від’їжджає. Це другий вид вікон. У порівнянні з рейкової системою, такі вікна більш герметичні і безпечні. Але, на відміну від поворотного і рейкового, вони значно дорожчі за своєю вартістю.
Основними конкурентами на ринку розсувних пластикових вікон є вікна з рейковим механізмом і з поворотно-відкидний системою. У кожної з цих систем є як переваги, так і недоліки. Так в стандартному металлопластиковом вікні можна застосувати одне або двокамерний склопакет, товщиною до 42 мм, а при виробництві розсувних вікон використовується моно скло і однокамерний склопакет, товщиною 16 мм. Також, на місцях стиків, у вікнах розсувного типу використовуються щітки з ворсу, тоді як, в поворотних; каучукові ущільнювачі. За рахунок них досягається найвища герметизація.
Вікна розсувного типу успішно застосовуються для скління балконів і лоджій, особливо мають маленьку площу. Адже для того, щоб відкрити розсувне пластикове вікно, не потрібно переходити з місця на місце, як при експлуатації вікна стандартної конструкції.
На ринку в даний момент зустрічаються такі торгові марки вікон як: Мірадор, Slidors (Слайдорс), балкон; купе і багато інших. Але, не дивлячись на різницю в назвах, по суті, вони всі є вікнами з розсувним механізмом відкривання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *