Вітаміни

Деякі вітаміни синтезуються в організмі, одні – в невеликій кількості (В1 В2, РР), інші – в дещо більшому (В6, В12, К, біотин, ліпоєва, фолієва кислоти). Вітаміни, які погано всмоктуються у кишечнику, повинні надходити з їжею в достатній кількості. Неконтрольований прийом антибіотиків і сульфаніламідних препаратів часто сприяє виникненню дисбактеріозу і гіповітамінозу вітамінів К, групи В та інших. Гіповітаміноз розвиваються часто при неповноцінному харчуванні, малому вмісті вітамінів в їжі, якщо порушений процес всмоктування в кишечнику. Перегрівання, заморожування, висушування продуктів знижує вміст вітамінів С і Р в їжі. Якщо їжа бідна жирами, то, природно, знижується вміст в організмі жиророзчинних вітамінів (A, D, Е, К). Мало білка – мало знову ж вітамінів А, С, В1, В2, В6, РР, фолієвої кислоти та інших. Вони виводяться нирками. Якщо їжа багата вуглеводами, то необхідно збільшувати і кількість вітаміну B1. Тому варто приймати комплівіт, який поповнює нестачу найважливіших вітамінів і мінералів з урахуванням особливостей харчування. Він не містить завищених доз вітамінів і мінералів, тому підходить для тривалого профілактичного застосування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *