Холодильні камери

Виробництво холодильних камер та їх застосування неухильно розширяє свою сферу.
Для зберігання товару в підприємствах торгівлі або громадського харчування
деколи передбачаються навіть окремі приміщення.

Часто застосовуються збірні холодильні камери , їх перевага полягає в
оптимальному використанні наявного простору . Збірна камера не потребує
спеціального інструменті при монтажі і збирається зсередини. Всі стикові
елементи не містять металевих з’єднань і з’єднуються за допомогою стійких до
корозії ексцентрикових замків. Якщо немає необхідності в оптимізації простору,
можна також використовувати розбірні холодильні камери або, виходячи з умов
приміщення, збірнорозбірні холодильні камери. За своїми технічними
характеристиками розбірна камера ні чим не відрізняється від збірної. Відмінність
лише в монтажі сендвіч-панелей.

Сендвіч- панель – це шар теплоізоляції , обшитий з двох сторін Гарячеоцинкована
сталевим листом. З таких блоків складаються підлогу , стіни і стеля. Розбірні
холодильні камери збирається по типу «шип-паз». Що стосується товщини панелей,
камера холодильна среднетемпературная монтується з блоків товщиною 80 – 100 мм,
у той час як камера низькотемпературна складається з блоків товщиною не 120 – 200 мм.
У низькотемпературних камерах з товщиною ізоляції понад 120 мм коробка і поріг
дверей повинні бути оснащені теплоелектричними нагрівачами (ТЕНами) з метою
запобігання замерзання дверного отвору. Так само встановлюється клапан
вирівнювання тиску. Всі холодильні камери обов’язково оснащується запірним
пристроєм ричаговими типу з вбудованою системою аварійного виходу , для запобігання
замикання персоналу всередині камери.

Предлагаем холодильные двери по выгодной цене любой конфигурации с теплоизоляцией.

Збірні холодильні камери , як і розбірні , поділяються на середньотемпературні і
низькотемпературні холодильні камери.

Температурною межею умовно вважається 0 ° С. Камера холодильна среднетемпературная призначена в основному для короткочасного зберігання молочних продуктів , а так само овочів , фруктів і гастрономії. Для тривалішого зберігання використовуються низькотемпературні морозильні камери. Як правило , морозильна камера має температуру до -20 ° С , але в окремих випадках ця температура може знижуватися до -30 ° С. Своє застосування такі камери знаходять в магазинах або ресторанах , де є необхідність у більш тривалому зберіганні риби і м’яса , різних напівфабрикатів або , наприклад , екзотичних морепродуктів.

Ще одним з найважливіших елементів інтер’єру будьякого супермаркету, є
холодильна камера – вітрина . По суті , це та ж сама середньотемпературная камера,
тільки продукція , яка в ній міститься , доступна огляду покупця. Вона призначена
для нетривалого зберігання швидкопсувних продуктів або для тимчасового
охолодження, наприклад напоїв. Для м’ясних і рибних напівфабрикатів , а так
само для морозива або овочевих напівфабрикатів тривалого зберігання,
використовується низькотемпературна камера – вітрина.

Не рідше холодильні камери застосовуються у сфері , яка не має на увазі
зберігання продуктів харчування. До таких сфер належать зберігання квітів,
лікарських препаратів або хутряних виробів. Камера- вітрина для квітів
застосовується у зв’язку з необхідністю підтримки високого рівня вологості
і необхідного температурного режиму. Це повинна бути среднетемпературная
камера. Камера для шуб призначена для запобігання висихання волосся хутра
шуби, а також для захисту від молі та інших комах. Шуби зберігаються при
температурі від 0 ° С до +8 ° С , вважається , що при такій температурі
переважна більшість шкідників перестають проявляти активність. Камера для
шуб, так само як і квіткова вітрина, зазвичай оснащуються скляним фронтом,
який забезпечує вільний огляд продукції.

Виробництво морозильних камер не можливе без застосування електронних –
автоматичних систем управління. Оскільки вся продукція потребує безперервному
цілодобовому охолодженні , то , для зменшення навантаження на обслуговуючий
персонал, всі камери і вітрини повністю автоматизовані. Крім цього для
запобігання різним аварійним ситуаціям передбачені теплові та захисні реле.
А для підтримки необхідного температурного режиму застосовуються спеціальні
контролери , що керують роботою холодильників без участі людини. Сучасні
технологічні інновації також впливають на виробництво камер. А постійне
удосконалення та технологічна модернізація систем керування з кожним днем ​​
полегшує працю людини у здійсненні нагляду за роботою холодильних камер.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *