Літаюче авто AeroMobil обійдеться в 1,2 млн євро

На автомобільній виставці Top Marques в Монако словацька компанія AeroMobil презентувала оновлену версію прототипу свого літаючого автомобіля. Як заявили розробники, перші покупці отримають замовлені транспортні засоби в 2020 році. А що бажають обзавестися гібридної машина доведеться заплатити за попереднім замовленням 1,2 – 1,5 мільйона євро.

Робота над аеромобілем словаки ведуть вже протягом 25 років. Поточний прототип володіє довжиною майже 6 метрів, шириною – без малого 9 метрів при розкладених крилах або 2,2 метра в режимі автомобіля. Автоматична зміна конфігурації займе всього три хвилини. У AeroMobil підкреслили, що представлена версія практично повністю ляже в основу серійної машини.

Літаючий автомобіль оснастять дволітровою оппозитною “четвіркою”, яка забезпечить енергією два електромотора на передній осі і буде відповідати за роботу гвинта. Потужність AeroMobil в автомобільному режимі складе 110 кінських сил, в авіаційному – 300. Запас ходу в наземному варіанті буде дорівнює 700 км, в льотному – 750 км. На трасі AeroMobil може розігнатися до 160 км / год, швидкість руху в небі – 260 км / ч. В якості палива використовується бензин.

Відправитися кудись компанією або сім’єю не вийде. У AeroMobil є місце тільки для пілота і одного пасажира. Так, і перш, ніж сісти за штурвал, доведеться пізнати аси пілотування повітряного судна. А для зльоту і посадки потрібно злітно-посадкова смуга довжиною 50 метрів. На випадок, якщо щось піде не так, в транспортному засобі є аербегі, класичні ремені безпеки і автоматично розкривається парашут, інтегрований в корпус аеромобіль. Саме він врятував життя Стефан Кляйна (Стефан Клейн), винахідник, співзасновник і тест-пілотові AeroMobil, коли в 2015 року під час тестового польоту прототипу 3.0 звалився з неба на землю. Уникальная распродажа гироскутеров, гиробордов, ховербордов и сегвеев в надежном и проверенном интернет-магазине gyroscoter-sale. Принцип управления этими современным устройствами описаны на сайте, кататься на них несложно, достаточно около 10-15 минут обучения.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *