Майкрософт припиняє підтримку Windows Phone 8.1

З 11 липня 2017 року Microsoft завершує основну підтримку операційної системи Windows Phone 8.1. Раніше, в перших числах липня, користувачів з ОС Windows RT, Windows Phone 8 і Windows Phone 8.1 було відключено від Skype. При цьому серед смартфонів під ОС Windows версію Windows Phone 8.1 використовують понад 70 відсотків користувачів. Одночасно число всіх смартфонів, що працюють під Windows, займає всього від 1.5 до 2 відсотків від загальної кількості смартфонів.

Microsoft чітко дотримується своїх обіцянок, висловлених під час випуску смартфонів, керованих ОС Windows Phone 8.1. У блозі компанії є таку заяву для користувачів: «Microsoft зробить оновлення доступними для операційної системи, включаючи патчі безпеки, протягом як мінімум 36 місяців після дати початку життєвого циклу. Ці оновлення будуть поступово наростаючими і кожний наступний апдейт буде побудований на попередньому. Клієнтам необхідно буде встановити кожне оновлення, щоб залишатися на останній версії. Поширення цих додаткових патчів може контролюватися оператором мобільного зв’язку або виробником смартфона, у якого ви придбали свій апарат, тому для їх установки потрібні попередні оновлення. Доступність апдейтів також буде варіюватися в залежності від країни, регіону і можливостей обладнання. Бюро перекладів https://spring-perevod.com  пропонує якісні переклади, в тому числі медичних, технічних та юридичних документів в Харкові.

Таким чином, з огляду на, що операційна система Windows Phone 8.1 була презентована 24 червня 2014 року, 36 місяців минули вже три тижні тому, і компанія Microsoft отримала можливість відмовитися від глобальних оновлень даної ОС. У той же час поновлення для безпеки системи триватимуть.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *