Робот-пилосос Roomba перетвориться в шпигуна

Зручно, коли за чистотою підлоги в будинку стежить спеціалізований робот. Перші моделі були не дуже вправні, рухалися хаотично в пошуках бруду і пилу, але їх послідовники оснастили камерами і розумними датчиками, що дозволяють створити віртуальну карту приміщення. Підсумок – прибирання проходить ефективно і за оптимальним маршрутом. Все чудово, але надійшло офіційну заяву керівництва компанії з виробництва роботів, що відомості, отримані “розумними” помічниками будуть продаватися.

Гучну заява зробив Колін Енгл, який очолює компанію iRobot. Які ж дані може збирати Roomba для подальшого продажу? Машину цікавить все, що пов’язано з територією прибирання – розміри кімнат, які предмети є і відстань між ними. Заказ индивидуальной корпусной мебели в Харькове. Широкий ассортимент готовых решений, профессиональный подход, грамотные решения. Изготовление корпусной мебели – наша специализация, обращайтесь к лучшим – http://gekamebel.com.ua/.

Зібрана інформація може зацікавити Apple, Amazon і Google. Саме з ними керівництво iRobot планує укласти взаємовигідні контракти, самі компанії від коментарів відмовилися. Карти, створені роботом-пилососом, дозволять краще орієнтуватися іншим смарт-гаджетів. Колін Енгл зазначив, що продаж карт без дозволу власника Roomba виключена. До того ж клієнти мають право можуть відмовитися від передачі будь-яких даних про себе або досить не підключати пилосос до інтернету. Але засновник iRobot впевнений, що багато хто погодиться на збір даних, оскільки це дозволить розширити функціонал “розумних” помічників. До слова, формальний дозвіл на збір інформації у компанії вже є. Це прописано в призначеному для користувача угоді, яке найчастіше залишається поза увагою покупців.

Невідомо, чим закінчиться історія з роботами-пилососами. Звичайно, сам факт шпигунства з боку машини насторожує. А стежити за користувачем сьогодні може і телевізор, і смартфон, і навіть секс-іграшка, оснащена спеціальними датчиками. Та й відеокамери, встановлені вдома для безпеки і мають доступ до мережі, можуть бути уразливі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *