Юзабіліті сайту під час розробки та програмування

Створюючи сайт на Joomla у Рівному, не варто забувати про юзабіліті сайту. Юзабіліті – це оцінка сайту з точки зору його відвідувачів, інакше кажучи, це оцінка зручності використання вашого сайту очима клієнта. Для зручності користування сайтом необхідно логічно і інтуїтивно зрозуміло розташувати розділи, меню і т.п. Оскільки один раз не знайшовши потрібної для себе інформації, майже напевно користувач ніколи більше не повернеться на сайт, і ви втратите покупця.

Якісне і правильне юзабіліті сайту в рази підніме його привабливість, приверне постійних клієнтів і прибуток.

Розглянемо юзабіліті сайту на конкретному прикладі.

Припустимо, на сайті продаються гри на комп’ютер різної спрямованості, жанрів і т.п. В такому випадку на сайті буде міститися досить багато картинок з скріншот ігор. Тому зверніть увагу на наступні моменти:

Важливо правильно розташувати інформацію на головній сторінці, так як найчастіше користувачі потрапляють саме сюди. Тому проаналізуйте розташування основних розділів і меню. Зверніть увагу на те, як виглядає сторінка в різних браузерах і з різним дозволом монітора: всі найважливіші елементи сайту повинні бути добре видно на всіх моніторах у всіх браузерах. Створення сайтів Рівне на Joomla має включати швидкість завантажень сторінок, так як зображення можуть сильно вантажити сервер. Нормальним вважається 2-5 секунд для завантаження сторінки.

 

Чи не засмічуйте сайт рекламою, різними банерами і посиланнями, так як саме через це користувачі можуть не знайти потрібного їм розділу або інформації, до того ж це додатково вантажить сервер, що може відбитися на часі завантаження сторінки.

Зробіть карту сайту і розташуйте її на видному місці; за допомогою карти користувачі напевно знайдуть всі теми, що для себе. Робіть заголовки розділів і меню найбільш зрозумілими словами і читабельним шрифтом і кольором. Дотримуючись усього кілька правил юзабіліті, ви помітно полегшите вашим клієнтам задачу знаходження потрібної їм інформації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *